Skip to main content

Cesta k remeslu II.

cesta-k-remeslu-ii-nvnz-22-plagat-web
Kategória:
remeslá
Date
25. júl 2022 09:00
Miesto konania:
Nová Ves nad Žitavou – Gazdovský dvor
Telefón:
Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
remeselné tvorivé dielne pre deti a mládež organizované v spolupráci s obecným úradom v obci

25.7.2022
Na Gazdovskom dvore v Novej Vsi nad Žitavou sme začali výrobou šúpolovej bábiky – šúpolienky. Spolu organizátori nám na tvorivé dielne poskytli autentické prostredie Gazdovského dvora, ktoré ešte podčiarklo atmosféru remeselných tvorivých dielní. Do práce sa zapojili aj rodičia a starý rodičia, ktorí deťom pomáhali. Nakoniec sa každému šúpolová bábika – šúpolienka podarila. 

26.7.2022
Druhý deň sme pokračovali maľovaním na sklo, ktoré deťom učarovalo. Námety ľudových motívov obrázkov sa im neskutočne páčili. Pohrali sa z farbami a vymaľovali si ich podľa vlastnej fantázie. V foto prílohe môžete posúdiť ako sa im obrázky maľované na sklo vydarili.

27.7.2022
Na záver to najlepšie sa vraví. Myslím, že to platí aj na poslednú remeselnú tvorivú dielňu. Náramky vyrábané technikou makramé si všetky deti zamilovali. Niektorým sa tak zapáčili, že si ich vyrobili zo dve aj tri v rôznych farbách. Na záver sa chceme poďakovať p. starostke Márii Korčokovej a jej spolupracovníkom za ochotu a poskytnutie priestorov k realizácii tvorivých dielní.


Cyklus remeselných tvorivých dielní je realizovaný ako súčasť projektu Vzdelávania v neprofesionálnom umení a astronómii IV.

 
 

Všetky termíny:

  • 25. júl 2022 09:00
  • 26. júl 2022 09:00
  • 27. júl 2022 09:00
top