Skip to main content

nenechajte si ujsť
podujatie
Experiment vo fotografii

experiment-vo-fotografii-23-plagat-web
Kategória:
foto a film
Date
8. marec 2023 16:30
Miesto konania:
KOS v Nitre
Telefón:
Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
prezentácia s diskusiou o hľadaní nových prístupov k fotografickému médiu, spojená s konzultáciami

lektorka:  Mgr. art. Zuzana Pustaiová, ArtD. 

V rámci interaktívnej prednášky sa účastníci dozvedeli viac o autorskej tvorbe lektorky, ako aj o tvorbe vybraných autorov. Spoločne sa snažili zodpovedať rôzne otázky týkajúce sa experimentálnej a výtvarnej fotografie: Prečo je dôležitá myšlienka a nielen vizuál? Ako pristupovať k výtvarnej a experimentálnej fotografii? Prečo by sa nemali báť zrealizovať svoj nápad? Prečo sa nevzdať ak sa niečo nepodarí na prvýkrát? ...Okrem prezentácie mali návštevníci možnosť prelistovať autorskými knihami lektorky. Súčasťou tohto podujatia boli aj individuálne konzultácie.

O lektorke:
Zuzana Pustaiová
(*1990) je výtvarná fotografka, absolventka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, kde v roku 2022 ukončila doktorandské štúdium.
Vo svojich prácach rozvíja otázky rolí a rolových stereotypov v súčasnej spoločnosti ako základný element, ktorý formuje vzťahy medzi členmi rodiny, príbuznými, priateľmi a ďalšími sociálnymi skupinami. So zmyslom pre humor a iróniu odkrýva kultúrne stereotypy previazané s vekom, pohlavím, tradíciami a sociálnymi vplyvmi.
Získala množstvo medzinárodných ocenení v oblasti súčasnej fotografie a v roku 2018 bola ocenená ako Fotograf roka. Vystavovala na množstve výstav doma a v zahraničí. Jej prvá kniha One Day Every Day sa dostala na shortlist Paris Photo - Aperture Photobook Award 2022 medzi 35 najlepších fotografických kníh na svete a druhé miesto na Mesiaci fotografie v Bratislave za najlepšiu fotografickú knihu v strednej a východnej Európe.

 
 

Všetky termíny:

  • 8. marec 2023 16:30
top