Skip to main content

Javiskový škriatok 2022 - vzdelávacia časť

javiskovy-skriatok-vzdelavanie-22-plagat-web
Kategória:
slovo a divadlo
Date
20. máj 2022 09:00
Miesto konania:
KOS v Nitre
Telefón:
Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
K regionálnej prehliadke detskej dramatickej tvorivosti, workshop pre dospelých a predstavenie

9:00 – 13:00
Dielňa tvorivej dramatiky pre dospelých, Výber témy, predlohy a jej spracovanie. Ako prepájať výber spoločenských tém a symbolov, odkaz na literárnu predlohu, dramatizácia alebo vznik autorského predstavenia na základe silnej témy.
lektorka: Mgr. art. Barbora Špániková, ArtD. herečka a vysokoškolská pedagogička
Absolventka akadémie umení v Banskej Bystrici - odbor audiovizuálne a činoherné herectvo. V roku 2013 úspešne ukončila doktorandské štúdium. Od roku 2008 členka umeleckého súboru Divadla J.G. Tajovského. Venuje sa pedagogickej činnosti a vzdelávaniu. Škála postáv, ktoré vytvorila na doskách Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene je široká. Pohybuje sa od komediálne ladených postáv s precíznym načasovaním gagov cez hravo stvárnené rozprávkové bytosti ku poetickým, emotívnym charakterom až po dynamické a svojrázne roly osobitých žien. Svoje postavy kreuje s dôkladnou analýzou a precíznosťou.

17:00 – 19:00
Papierové deti – autorské divadelné predstavenie spojené s diskusiou
Réžia: Štefan Foltán
Hudba: E.S.C
Hrajú: DS zo ZUŠ J. Rosinského v Nitre: Ema Doláková, Karolína Hochelová, Tomáš Valentíny, Matej Kováč, Simon Kilian, Jakub Szoke, Jakub Janík.
Anotácia k predstaveniu: Papierové deti, ľahko sa roztrhnú, nemožno ich namáčať, keď ich pokrčíš, už sa nevyrovnajú. Spája ich papier, špagát, kovová konštrukcia kocky a ešte obrázok... „...ale vy ste mali nakresliť celú rodinu a ty tu máš iba maminku.“ „Ja viem, toto je moja celá rodina.“ 

Prihlášku na workshop posielajte na email Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 
Uveďte svoje meno priezvisko a telefonický kontakt 

Súčasť celoštátnej postupovej súťaže ZLATÁ PRIADKA, ktorej vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum 

Organizátor:   Krajské osvetové stredisko v Nitre
Vyhlasovateľ: Národné osvetové centrum

 
 

Všetky termíny:

  • 20. máj 2022 09:00
top