Skip to main content

Mladý moderátor 2022

mlady-moderator-22-plagat-web
Kategória:
slovo a divadlo
Date
19. október 2022
Miesto konania:
KOS v Nitre
Telefón:
Krajská súťaž mladých neprofesionálnych moderátorov a redaktorov sa uskutoční aj v roku 2022

Po dvoch pandemických rokoch sme mohli krajskú súťaž zorganizovať aj prezenčne.

V tomto roku sme ju zorganizovali po prvýkrát inak.
Mladí moderátori boli rozdelení do vysielacích tímov, presne tak ako sa súťaží aj na celoslovenskej Sárovej Bystrici. Každý tím mal troch súťažiacich a ich úlohou bolo vytvoriť si jeden ucelený celok – vlastnú reláciu, ktorú si moderovali a navzájom sa medzi sebou uvádzali. Súťaž týmto získala úplne iný rozmer a študenti ako aj samotná porota si to veľmi pochvaľovala. Každý súťažil vo všetkých súťažných disciplínach – vlastná relácia, reklamný text, spravodajský text, rozhovor so zaujímavým človekom a reportáž;  sám za seba, ale vo vysielacom tíme. Novou súťažnou disciplínou bola reportáž, ktorú si študenti vytvorili doma a na súťaži ju odprezentovali cez dataprojektor. Na súťaži odzneli veľmi zaujímavé a niekedy až prínosné rozhovory, ale tiež aj  reportáže.

Po skončení nasledoval rozborový seminár s porotou, na ktorom porota poukázala na najčastejšie chyby, ako sa im vyhnúť a poskytla im cenné rady a skúsenosti z osobného života, ale aj z praxe.

Do poroty prijali pozvanie osobnosti z mediálneho prostredia: Adela Vinczeová, Viktor Vincze, Matúš Krnčok a predsedníčkou poroty bola PhDr. Daša Novačiková z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Našim zámerom bolo rozvíjať a podporovať vzťah mladej generácie k moderovaniu a mediálnemu prostrediu, workshopmi, súťažou a aktivitou sme tento zámer naplnili.

Najlepší moderátori nás prezentovali koncom novembra na celoslovenskej súťaži Sárova Bystrica v Banskej Bystrici: Evelyn Fazekašová, Ema Rizmanová, Timea Vrtíková.

VIDEOREPORTÁŽ

 
 

Všetky termíny:

  • 19. október 2022 09:00
top